Estratègia Local dirigeix amb èxit un debat públic sobre la generació de feina a Guatemala (03/11/06).

Estrategues Sense Fronteres
1.435

El divendres passat es realitzà a Ciutat de Guatemala el primer Debat Públic sobre la generació de llocs de treball a Guatemala, organitzat per l'Escola de Govern i Gestió Pública de Guatemala i amb la direcció tècnica d'Estratègia Local.

El debat tingué dues fases, una primera sectorial, formada per 80 persones dividides en grups relacionats amb la situació laboral: empresaris, sindicats, associacions i fundacions, polítics, universitats, sector públic, organitzacions no governamentals i sector local.

En aquesta primera fase els diferents sector donaren la seva visió de la situació, prioritzaren propostes d'actuació, oferiren mecanismes concrets per dur-les a terme i projectaren les millores de futur que provocarien aquestes propostes.

En una segona fase, representants de cada grup es reuniren al voltant de 3 taules: una sobre la millora de la competitivitat, una segona sobre l'accés laboral dels sectors socials més vulnerables i una tercera sobre millora de les condicions de treball.

En aquest marc els diferents sectors contrastaren les seves visions i propostes i consensuaren prioritats.

L'activitat es desenvolupà en tot moment amb un clima de cordialitat i diàleg, i destacà l'entusiasme dels participants i la seva grata sorpresa per participar en un debat amb una estructura novedosa per a tots ells.

L'activitat es realitzà amb moderadors, secretaris, observadors i guies escollits i formats entre els alumnes de l'Escola de Govern.

A l'acte hi assistiren nombrosos mitjans de comunicació i televisions de Guatemala.

Els resultats d'aquesta experiència serviran de base per articular una proposta final de l'Escola de Govern i Gestió Pública per reformar el sistema laboral de Guatemala.



c/ Villarroel, 9 pral 1a - 08011 BARCELONA - Tel.: 934 817 410

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522