Gonzalo Pardo col·labora amb els mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana

Consultors
1.356


La passada setmana el nostre consultor, Gonzalo Pardo, membre de l'Associació Valenciana de Politòlegs (AVAPOL), va cooperar amb varis mitjans de comunicació de la Comunitat Valencia. El dilluns dia 27 d'abril es va publicar un article sobre els possibles pactes electorals i les noves tendències al sistema de partits valencià a la Razón. A més, el dijous 30 d'abril participà a un debat amb distints polítics sobre el paper de les noves formacions, i en especial Ciutadans, a un possible canvi al sistema de partits a InformaciónTV.

Les dues aparicions serviren per definir un nou escenari que, previsiblement, dibuixaran les urnes després del 24 de maig; així com les seus causes i conseqüències. Entre les variables que va destacar, va fer menció a la situació de crisis econòmica actual, a la valoració negativa de la classe política per part de la ciutadania, als conflictes interns a distintes forces polítiques i la projecció mediàtica d'alguns líders d'aquestes forces polítiques.

També va apuntar que després d'aquestes eleccions, no governarà aquell que més vots obtingui; ho farà el o la líder que sàpiga arribar a acords i que sigui un bon gestor d'equips. Açò s'explica, a la seva opinió, a que serà molt difícil tornar a un escenari on es donen majories absolutes. Inclús va assenyalar que veurem com al mig termini les forces polítiques declaren amb qui pactaran abans de que se celebrin les eleccions.

Així mateix, va destacar la importància de l'indecís com a segment que ha de cuidar-se pels partits pel que fa a temes de transparència i bon govern. Gonzalo Pardo afirmà que les forces polítiques han d'incloure's a una tendència a nivell mundial d'apertura, transparència, participació i Govern Obert.

Per últim, el nostre consultor destacà que les Eleccions Europees han marcat una tendència que es va confirmant a les enquestes; encara que aquest instrument no permet predir els resultats d'aquestes properes eleccions. Només la celebració de les Eleccions Locals i Autonòmiques del proper 24 de maig confirmaran si aquesta tendència es consolida de cara a les Generals.

Primera part

del debat a InformaciónTV (Alacant) on participà el nostre consultor Gonzalo Pardoc/ Villarroel, 9 pral 1a - 08011 BARCELONA - Tel.: 934 817 410

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522