CORAL Nº4

Correu sobre organització i recursos humans a l'Administració Local
15/2/09
1.269
0

Febrer de 2009

Austeritat pressupostària amb eficàcia: fer més amb menys

És hora de desenvolupar i aplicar mètodes d'estalvi pressupostari en totes les institucions, per quadrar el pressupost i també per mostrar la sintonia de la institució amb les exigències dels temps que corren. Però no al preu de reduir l'eficàcia, sinó augmentant-la. Per aconseguir-ho pot ser útil la lectura de l'últim article d'Albert Calderó, subdirector d'Estratègia Local: "Fer més amb menys, i el màrqueting institucional de l'austeritat".

Nova edició del Programa de Formació de Directius Locals de la FEMP

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha convocat una nova edició, la quarta, del seu ambiciós i interessant programa de formació de directius locals. Es tracta d'un conjunt de 6 cursos temàtics, semipresencials, cada un d'ells de 40 hores, amb 20 hores lectives, a Madrid, i unes altres 20 hores de treball en comunitat virtual, a distància. I atenció, les inscripcions són gratuïtes. Albert Calderó, Subdirector d'Estratègia Local, és el professor del mòdul B, "Gestió de serveis i lideratge organitzacional".

Per a l'any 2009, congelació de tarifes d'Estratègia Local en consultoria i formació

Contribuint a trampejar el temporal de la crisi econòmica, Estratègia Local ha decidit aquest any, per primera vegada en molt temps, la congelació de les seves tarifes. Són el nostre gra de sorra per ajudar a quadrar els pressuposts públics sense renunciar a fer els canvis organitzatius, de gestió de personal i de relacions ciutadanes que precisament són més oportuns en aquests temps difícils.

Ponències de consultors d'Estratègia Local en diverses Jornades formatives sobre govern local

Diversos consultors d'Estratègia Local estan tenint presència en diversos fòrums de les institucions locals en un breu interval de temps. Jordi Oliveres, Director d'Estratègia Local, ha donat un seminari sobre "Lideratge i Gestió de Conflictes" en el "Primer Encontre d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny". Enrique Sacanell, cap de projectes d'Estratègia Local, va realitzar, sota el títol "Serveis Socials d'Atenció Primària. Reptes de futur", la conferència d'obertura de la Jornada titulada "El paper dels Governs Locals en el desenvolupament de polítiques socials" organitzada per EUDEL / Associació Basca de Municipis. També ha impartit Enrique Sacanell el taller sobre provisió del servei d'atenció domiciliària dins del Curs de "Gestió dels serveis d'atenció domiciliària" que ha organitzat la Diputació de Barcelona. El Consell Insular de Mallorca ha organitzat la Primera Jornada d'Administració Local, que se celebrarà a Palma el 27 de febrer de 2009, i un dels ponents serà Albert Calderó, subdirector d'Estratègia Local, que presentarà el tema: "Plans d'actuació municipals i projectes de canvi organitzatiu a l'escenari de la crisi econòmica 2009-2010. La Jornada està oberta a participants interessats de tot Espanya. I a la Diputació de Granada el Centro de Estudios Municipales i de Cooperació Internacional ha organitzat un programa formatiu dels Agents Dinamitzadors del Territori, en el que Albert Calderó dóna, dins del mòdul dedicat a la planificació estratègica, el tema "Disseny i gestió d'un Pla Estratègic Local".

Nou curs: Planificació i gestió de la pròpia trajectòria i progrés profesional

Estratègia Local incorpora a seu catàleg de formació 2009 un nou curs semipresencial de Planificació i gestió de la pròpia trajectòria i progrés professional, dirigit tant a Alts Càrrecs i Directius com a Tècnics, Comandaments intermedis, Administratius i en general professionals de qualificació mitja (grups A, B i C) de qualsevol professió de l'àmbit públic, amb l'objectiu de donar a conèixer sistemes pràctics de reflexió, programació, seguiment i avaluació de la pròpia carrera professional.

Jordi Oliveres
Director

Si desitja donar-se de baixa. Per recomanar CORAL a un amic o consultar la nostra política de privacitat.

 

 

Comentarisc/ Camí d'Agell, 21 - 08349 Cabrera de Mar - Tel.: 934 817 410
BARCELONA

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522