ELS NOSTRES CONSULTORS

Jordi Oliveres i Prats és el Director d'Estratègia Local. És llicenciat en Química-Física per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Estudis Europeus pel Ministeri d'Afers Exteriors i Diplomat en Desenvolupament Directiu per l'IESE. Membre del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències i Lletres de Catalunya.

Des de 2003 és consultor d'institucions públiques sobre estratègia, gestió, sistemes d'informació i estudis d'opinió.

De 2000 a 2008 ha estat professor d'Estadística de la Universitat de Barcelona, i des de 1989 ha impartit formació en temes d'estadística, sistemes d'informació i gestió pública a Universitats i Escoles d'Administració Pública d'Espanya i Europa.
Va ser Directiu de l'Ajuntament de Barcelona (1983-87) i de la Generalitat de Catalunya (1988-2003), on va ocupar, d'entre altres càrrecs, el de Director General de l'Institut d'Estadística de Catalunya des de la seva fundació el 1990 fins el 2003.

És autor de nombroses publicacions, entre les que destaca "Regional Information needs strategic issues in statistical policy" (1994), "El Pla Estadístic de Catalunya: la llei 30/91 i la planificació de l'activitat estadística" (1994), "Cataluña busca integrar su sistema estadístico" (1996), "L'aproximació de l'estadística oficial a les tecnologies de la informació i les comunicacions" (2001), y coautor de "La societat catalana" (Dirigida per Salvador Giner, 1998), "Homenatge a Ramon Trias Fargas" (2000), Planificació i coordinació de l'estadística catalana" (2001) "La Agencia Catalana de Protección de Datos: ejercicio de competencias y atribuciones" (2003), y "La qualitat de vida en el treball: una aproximació subjectiva" (2003).

Albert Calderó Cabré va ser el fundador d'Estratègia Local el 1987 i el seu Director fins el 2008, quan passa a exercir el càrrec de Sotsdirector. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, i membre del Col·legi d'Advocats de Barcelona. Des de 1983 exerceix com a consultor en les institucions públiques, especialitzat en sistemes de govern i direcció política i personal, i en formació de càrrecs de govern i directius públics. Ha dirigit projectes de consultoria en més de 150 institucions públiques, i ha impartit formació en més de 50 universitats, escoles d'administració pública i associacions de municipis d'Espanya i Amèrica Llatina.

Abans de ser consultor va ser funcionari d'administració local (1974-1983), i va ocupar el càrrec de Director d'Organització i Personal de l'Ajuntament de Terrassa de 1980 a 1983.

És autor de nombroses publicacions, entre les que destaca "El sindicalismo de los funcionarios públicos" (1977), "Notas sobre la política de las relaciones laborales en la administración local" (1982), "Modelos de gobierno local" (1996), "Gobierno local, del voluntarismo a la gobernanza" (2004), "Gestión de servicios públicos, sistemas retributivos y relaciones laborales" (2005), "La ola de la eficacia" (2006) i "Comentarios prácticos para la aplicación del Estatuto Básico del Empleado Público a las instituciones y organismos públicos" (2007).


Joan Queraltó Ibáñez és Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Gestió i Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra i Postgrau en Economia Solidària per la Universitat Abat Oliba-CEU, i membre del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya. Consultor en el sector públic des del 2008. Consultor d'Estratègia Local des de 2009. Cap de projectes des de 2011. Ha estat formador i coach de càrrecs electes locals.

Tomàs Fernàndez Maside és Advocat, Llicenciat en Dret per la UNED, Màster d'Advocacia a la UOC, Postgrau i Màster en Administració Local per la Universitat Autònoma de Barcelona, Diplomat Tècnic Tributari per la Universitat de Barcelona, membre del Col·legi d'Advocats de Barcelona. Abans de ser consultor ha ocupat càrrecs de Lletrat, Director d'Àrea, secretari, interventor i tresorer en diverses entitats locals.


Maribel Montes-Wolf és Llicenciada en ciències humanes- Diplomada de llengua i civilització Paris I - Experta en ciències socials.

Ha estat Directora Internacional per a Amèrica Llatina i l'Àfrica a càrrec dels programes de Democràcia- Desenvolupament i drets econòmics i socials de Terre des Hommes França amb seu a Saint Denis - Paris entre 1985 i 2007. Ha estat delegada per la Federació Internacional de Terre des Hommes en el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC) i en el seu Comité de drets econòmics i socials de 1988 a 2007.Ginebra Suïssa. Membre del Grup Amèrica llatina de la Coordinació per a la Investigació Internacional sobre el desenvolupament de França de 1995 a 2000. Va ser una de les Fundadores del Grup Sud Europeu per a Amèrica Llatina amb representació a Brussel·les i la seva coordinadora de 2002 a 2006.

Col·laboradora de la Xarxa Mexicana d'Investigadors de la Societat Civil de 2003 a 2010. Membre del Comitè directiu de la Oficina Internacional de drets humans Acció Colòmbia de 1999 a 2001. Ha impartit cursos de màster en ciències humanes i socials a la Universitat d'Evry - París X el 2005 i el 2006. Ha elaborat programes de desenvolupament, democràcia i drets humans per al Ministeri d'Afers Estrangers de França i la Unió Europea. És consultora d'Estratègia Local, per a l'impuls entre d'altres projectes d'Estrategues Sense Fronteres ,des de l'any 2010.

És autora de nombroses publicacions, entre les quals destaca "El dret a l'equitat - Ètica i mundialització social" a ICARIA Col·lecció - Antrazyt 1997, "Les exigències de la societat civil: La responsabilitat de l'Estat" - Maribel Wolf (ed) Icaria Antrazyt 2004, "La dimensió política dels drets econòmics, socials i culturals : Una invitació al debat": Maribel Wolf - Manuel Canto-Miguel Concha Andrés Pérez Baltodano - REMISOC / Unió europea - març 2006, "Democràcia i Drets humans" Edició espanyola de Social Watch el 2008, "Estratègies dels Actors socials davant de la crisi. Els drets com a instrument polític" Novembre 2009 i "Europa de ciutadans i migrants sense ciutadania" - La Factoria febrer 2010.


Elena Marín Garreta és Llicenciada en Ciències del Treball i Diplomada en Relacions Laborals a la Universitat Rey Juan Carlos I. Tècnica Superior en Prevenció de Riscos Laborals, especialitzada en Seguretat.

Consultora d’Estratègia Local des de l'any 2005 i Cap de Projecte de consultoria des de 2006. Sòcia Consultora i Apoderada des de 2007.

Tècnica de Recursos Humans de l’Ajuntament de Torrejón de Ardoz, ha realitzat tasques de formació d’adults a l’Escola Popular de Torrejón d’Ardoz (1993-2005), en l’àmbit de les ciències i de l’animació sociocultural, i ha realitzat auditories sobre protecció de dades a diverses empreses de serveis (2005).


Alberto Ruiz de Azua és llicenciat en Dret per la Universitat de Deusto. Va ser alcalde d'Arrigorriaga (Biscaia) (1999 - 2011), Vicepresident del Consorci d'Aigües Bilbao-Bizkaia i President d'Euskal Fondoa. Director de l'Àrea de Festes de l'Ajuntament de Bilbao i Apoderat de les Juntes Generals de Biscaia, i formador col.laborador d'Estratègia Local des de 2011.


Emili Pinazo López és Llicenciat en Dret (Universitat de Barcelona). Màster en Direcció d’Empreses Constructores i Immobiliàries. Diplomat de Postgrau en Dret Urbanístic i Immobiliari. Membre del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Ha estat jurista dels Ajuntaments de Sabadell, Sant Boi de Llobregat i Rubí i ho és actualment de Sitges, especialitzat en temes d’urbanisme, obres, contractació i defensa legal. Ha estat jurista d’empreses constructores i immobiliàries. Va ser soci consultor d’Estratègia Local (1989-1990) i actualment n’és formador col·laborador.


José María Maseda Aldomá es Enginyer Tècnic Industrial (Universitat Politècnica de Catalunya). Ha estat director de manteniment i de formació i director general de projectes industrials a la indústria del ciment, a Espanya, França, Egipte i Estats Units (1969-1987 i 1990-1996). Formador especialitzat en manteniment, organització, qualitat i formació de comandaments intermedis. Va ser soci consultor d'Estratègia Local (1987-1990) i és actualment formador col·laborador de l'equip.

Estratègia Local disposa a més per a treballs específics d'un ampli equip de col·laboradors experts en temes econòmics, jurídics, d´arquitectura, enginyeria, urbanisme, disseny gràfic, relacions públiques, publicitat, estadística, estudis d’opinió, art, pedagogia, informàtica i psicologia.c/ Camí d'Agell, 21 - 08349 Cabrera de Mar - Tel.: 934 817 410
BARCELONA

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522