CORAL Nº2

Correu sobre organització i recursos humans a l'Administració Local
15/9/08
1.229
0

Setembre de 2008

Reprenem després de l’estiu la publicació d’aquesta revista electrònica sobre temes d’actualitat a les institucions locals.

En la nostra feina com a consultors d’organització hem col·laborat recentment amb diversos Ajuntaments dels que nosaltres anomenem “Ajuntaments de la mida difícil”: municipis de deu mil a quaranta mil habitants, amb Ajuntaments entre cinquanta i tres-cents funcionaris. Ajuntaments massa grans per funcionar com un Ajuntament petit, però massa petits per funcionar com un gran. Albert Calderó ha escrit un article sobre la nostra experiència, que proposa un model organitzatiu innovador pels Ajuntaments d’aquesta mida: “Com organitzar l’Ajuntament de la microciutat”.

L’escenari de crisi econòmica i energètica està desencadenant interessants innovacions en institucions locals i regionals als països avançats. Per exemple la jornada laboral de 4 dies. Us recomanem la lectura de “Treballar 4 dies a la setmana per estalviar costos i energia, un nou sistema de gestió de personal que s’estén per institucions locals i estatals dels EUA”.

La crisi econòmica hauria de promoure en les institucions locals una recuperació de les reflexions estratègiques sobre el futur socioeconòmic. Un interessant projecte en marxa és el de la província d’Alacant, amb un pla estratègic promogut per les Cambres de Comerç.

Algunes institucions estan treballant seriosament des de fa temps la formació de polítics locals: Estratègia Local col·labora en aquest tema des del 2003 amb Eudel, l’Associació de Municipis Bascos. Ens complau donar publicitat a la seva proposta. Estratègia local imparteix la 6a edició dels Cursos de Capacitació pel Treball Polític Local d’EUDEL, l’Associació de Municipis Bascos: un ambiciós programa formatiu per a polítics locals.

Salutacions municipalistes i fins aviat.

Jordi Oliveres
Director

Si desitja donar-se de baixa. Per recomanar CORAL a un amic o consultar la nostra política de privacitat.

 

 

Comentarisc/ Camí d'Agell, 21 - 08349 Cabrera de Mar - Tel.: 934 817 410
BARCELONA

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522