CORAL Nº5

Correu sobre organització i recursos humans a l'Administració Local
15/5/09
1.203
0

Maig de 2009

La crisi econòmica s'aguditza

La crisi econòmica segueix aguditzant-se, però sembla que alguns governs locals segueixen actuant com si no passés res, com si això fos un malson del que despertarem de seguida i sense contratemps. A aquests governs locals convé que algú els demani que llegeixin l'últim article d'Albert Calderó, "L'orquestra del Titanic i la crisi".

Reaccionar a la crisi

Es pot fer molt des del govern local per a gestionar la crisi, per a minimitzar els seus efectes en l'àmbit local, per a generar confiança i esperança, i això és del tot necessari en aquest trist panorama institucional espanyol en el qual tant les institucions de l'estat com les de les autonomies sembla que estan en altra galàxia. El Consell Insular de Mallorca així ho va entendre quan va demanar al nostre sotsdirector Albert Calderó una ponència sobre el tema en la Primera Jornada d'Administració Local, que es va celebrar a Palma el 27 de febrer de 2009. Ara és possible llegir aquí el text íntegre de la seva ponència: "Plans d'actuació municipals i projectes de canvi organitzatiu en l'escenari de la crisi econòmica 2009-2010".

Nou curs sobre organització de les brigades municipals

Estratègia Local incorpora al seu catàleg de formació 2009 un nou curs presencial pensat específicament per a directius, tècnics, capatassos, encarregats, mestres i oficials de les brigades municipals, "Mètodes pràctics per a millorar l'organització del treball de les brigades municipals"; és un curs creat i impartit per José María Maseda, un formador col·laborador d'Estratègia Local que és expert en organització del treball de manteniment, que ha dirigit grans brigades de treballadors a mig món, i té experiència concreta com consultor d'Estratègia Local en l'organització de les brigades municipals.

Oliveres i Calderó, professors del Diploma de Postgrau en Gestió i Administració Local

El Diploma de Postgrau en Gestió i Administració Local és una diplomatura universitària de tercer cicle dirigida a càrrecs electes locals, impulsada per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i per les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona. Està organitzada conjuntament per les universitats de Girona, Lleida, Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili de Tarragona, i impartida en quatre edicions diferents i coordinades en les quatre capitals catalanes. Jordi Oliveres, Director d'Estratègia Local, i Albert Calderó, Sotsdirector, han iniciat recentment la docència en aquesta Diplomatura. Jordi Oliveres imparteix el mòdul formatiu sobre Oratoria i Discurs Polític, i Albert Calderó sobre Premsa, Gabinets de Comunicació i Màrqueting Institucional.

L'Ajuntament de Cieza de la Regió de Múrcia adjudica a Estratègia Local la realització de la Relació de Llocs de Treball

Estratègia Local, en concurrència amb altres consultores, ha obtingut el 91,4% dels punts adjudicables en funció dels criteris de proposta metodològica, experiència en feines similars, millores gratuïtes i oferta econòmica.

Concentrar-se en els projectes d'alta prioritat

La crisi obliga a prioritzar. Això vol dir concentrar més atenció política, directiva i tècnica en menys projectes més rellevants. Vol dir major reflexió i esforç qualitatiu. Fer menys coses no implica gestionar pitjor, al contrari, implica la possibilitat de generar major valor afegit polític i social amb menys projectes. Hi ha criteris útils per a això en un paper d'Albert Calderó escrit per al Curs de formació de directius de la Xunta de Galícia: "Gestió de projectes en les institucions públiques".

La crisi és sempre un problema molt greu; pot ser una catàstrofe si mirem cap a un altre costat, però pot ser una oportunitat si sabem gestionar-la. Amb els nostres millors desitjos que us vagi bé,

Jordi Oliveres
Director

Si desitja donar-se de baixa. Per recomanar CORAL a un amic o consultar la nostra política de privacitat.

 

 

Comentarisc/ Camí d'Agell, 21 - 08349 Cabrera de Mar - Tel.: 934 817 410
BARCELONA

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522