Cicle de Seminaris: "Gestió municipal de la crisi" impartit per Estratègia Local a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques

Formació
1.590


Durant els propers mesos d'octubre i novembre s'impartirà a la seu central de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, a Barcelona, organitzat per la seva Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes, un cicle de seminaris adreçat a càrrecs electes locals sobre mètodes de gestió municipal de la crisi, que seran dirigits per Jordi Oliveres i Albert Calderó, consultors d'Estratègia Local.

Temari:

Els seminaris seran quatre i tocaran quatre temes diferents:

"Fer el pla de mandat 2009-2011 per gestionar estratègicament la crisi"

Temari: Estudiar les conseqüències de la crisi en els diferents sectors socioeconòmics. Estudiar les conseqüències de la crisi en els pressupostos municipals 2009-2011. Definir les prioritats estratègiques. Elaborar un pla d'actuació plurianual 2009-2011. Gestionar la comunicació i les relacions ciutadanes en temps de crisi. Presa de decisions estratègiques en funció de l'evolució de la crisi. La gestió estratègica del discurs institucional.

"Reduir despeses sense perdre qualitat dels serveis"

Temari: Sistemes per fer una reducció de despeses de personal sense conflicte. Reorganització estructural per estalviar despeses. Reducció de despeses en contractacions externes. Prestació de serveis a costos reduïts. Gestió de les evidències dels serveis com a mètode d'estalvi.

"Inspecció de serveis: una eina per estalviar i per millorar l'eficàcia"

Temari: Direcció executiva i inspecció. Inspecció de contractes externs. Inspecció d'activitats particulars i de la via pública. Inspecció, auditoria i control de gestió de serveis propis. Inspecció d'assumptes interns. Organització i direcció de la funció inspectora.

"Política local sense diners: els premis i reconeixements?

Temari: Les polítiques d'emulació organitzativa i social. Funcionalitat i utilitats. Premis i reconeixements a personatges mediàtics. Premis i reconeixements a la ciutadania. Premis i reconeixements a funcionaris, treballadors i col·laboradors. Sistemes de gestió de premis i reconeixements: reglamentació, selecció, atorgament, gestió, rendibilització institucional.

Aquests seminaris consisteixen en una síntesi preparada específicament per a càrrecs electes locals de mètodes que els consultors d'Estratègia Local estem aplicant actualment a Ajuntaments per fer front amb eficàcia a les conseqüències de la crisi econòmica.

Per tal d'ampliar informació i formalitzar les inscripcions podeu consultar el fulletó adjunt.

Albert Calderó durant la seva intervenció a les sessions formatives.

 

 

 

Josep Ramon Barberà, Director Executiu de la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes, presentant el curs.

 

 

 


c/ Villarroel, 9 pral 1a - 08011 BARCELONA - Tel.: 934 817 410

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522