Austeritat en les institucions públiques: millorar l'eficiència mitjançant les xarxes socials

Articles Revistes
1.389

per Albert Calderó

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha anunciat en el seu recent discurs sobre l'estat de la ciutat que posarà en marxa un projecte anomenat "Simplicity", que consistirà en una xarxa social interna de tots els empleats de l'Ajuntament, perquè comparteixin i posin en comú experiències de millora dels serveis, sistemes d'estalvi i solucions innovadores per a problemes de gestió, a més de millorar les opcions de comunicació interna.

Inicialment es posarà en marxa una experiència pilot que atendrà 15.000 empleats de diverses agències municipals, i després d'un temps d'experimentació es planteja estendre el servei als 300.000 empleats de la ciutat.

Els empleats municipals plantejaran en Simplicity idees, que els altres poden comentar, i l'Ajuntament posarà en pràctica les que demostrin la seva validesa, des d'una oficina gestora del projecte ubicada a la mateixa Alcaldia.

Al mateix temps, i en un projecte similar, el govern federal nord-americà està posant en marxa www.howto.gov, una pàgina web oberta i enllaçada amb Facebook i Twitter en la qual tots els empleats de l'administració federal poden aportar idees i propostes, i en la qual també es fan públics mètodes generals de gestió per a l'ús general. Aquesta web, que és accessible, permet consultar i aplicar mètodes senzills de millora de la gestió que tenen validesa universal. Vegeu a títol d'exemple aquest mètode perquè qualsevol servei públic estudiï la millora de les seves relacions amb els seus usuaris:

http://www.howto.gov/customer-service/strategic-planning # identify

Un altre dels seus apartats conté també propostes pràctiques sobre l'ús de les xarxes socials per part de les institucions públiques per millorar les seves relacions amb els ciutadans.

A Espanya, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha posat en marxa GOBLOnet (www.goblonet.es) una xarxa per a càrrecs públics, directius i empleats de les entitats locals que també es poden usar per a tots aquests fins.





 



c/ Villarroel, 9 pral 1a - 08011 BARCELONA - Tel.: 934 817 410

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522